Welkom Hondenpension Mantrailing Paardenstalling Fotopagina's Contact
Sissi, onze nieuwe Chodsky Pes, gaat binnenkort in training.  

Vermissingen

Goed opgeleide mantrailhonden  (speurhonden/zoekhonden) kunnen ingezet worden  bij vermissingen van kinderen, ouderen  etc., mits hun hulp wordt ingeroepen. Dat moet bij voorkeur binnen 24 uur na vermissing. Voorwaarde is dat er een duidelijke plaats is waar iemand het laatste is gezien. Els is met haar vorige honden bijna 9 jaar aangesloten geweest bij  een stichting die zich ten doel stelt om inzetbare teams op te leiden. Sinds ongeveer drie jaar traint ze met haar honden in een andere settings, overigens met dezelfde doelstelling. Voor ervaringsoverzicht klik hier.  
meer info meer info

Wat is mantrailing

Ieder mens heeft een eigen, specifiek geur en terwijl de mens zich voort  beweegt, vallen er heel veel “geur-molecuultjes” van de mens af, en die vormen  samen een geurspoor. Dit geurspoor is voor een goed getrainde hond zo’n 24 tot 48 uur nadat iemand ergens is geweest, te ruiken en te volgen. Het opleiden van een ervaren mantrailhond, die een spoor overal kan volgen, betekent een jarenlange training,  voor zowel hond als baas, in allerlei verschillende situaties, met alle mogelijk denkbare afleiding  onder allerlei weersomstandigheden.

Mantrailing

TC aan het werk in de buiten kring van de stad (bij een benzinestation) intensief bezig met de haar  aangereikte geur.
Het spoor leidt naar de “vermiste”persoon die in een rietkraag bij een waterplas (net buiten de stad) wordt aangetroffen.
Welkom op de Elzahoeve
© Copyright 2013 Elzahoeve, Lunteren (Gelderland) = Powered By BWSS - Disclaimer
Mantrailing